6 agost 2012

MIREIA BELMONTE – CAMPIONA

GUANYADORA DE 2 MEDALLAS DE PLATA A LES OLIMPIADAS DE LONDRES

Badalona homenatja y se vuelca con Mireia Belmonte

Unes 800 persones reben la doble medallista

Belmonte s’escriu amb B, de Badalona, la tercera ciutat de Catalunya que s’ha rendit davant del seu nou ídol. Unes 800 persones han anat a rebre una noia de 21 anys que brilla amb llum pròpia en uns Jocs especialment poc brillants per a la delegació espanyola. Ungles de vermell sobri i vestit blau, com no podia ser d’una altra manera, per simbolitzar l’aigua, la seva inseparable companya.

L’alcalde Xavier García Albiol entrega a Mireia Belmonte la portada d’El Periodico, amb una de les plates aconseguides a Londres. García Albiol, anuncia la seva voluntat d’honorar Mireia Belmonte. També es poden sentir declaracions de la nedadora.

“Ha marcat un abans i un després en la natació espanyola. Per això es mereix passar a la història de la ciutat”, comentava Xavier García Albiol abans d’anunciar que proposaria en el pròxim ple que la piscina municipal passi a portar el nom de la nedadora més il·lustre de la ciutat. L’alcalde ha regalat a Belmonte una foto emmarcada d’ella amb les dues medalles i les portades de tots els diaris esportius i generalistes de l’endemà de la gesta.”Estic molt emocionada”, reconeixia Belmonte al consistori. La noia ha assegurat que havia sentit el caliu de la ciutat i que estava orgullosa de dir que era de Badalona allà on anava. Després de l’acte institucional ha sortit al balcó on, des de dijous, oneja la bandera olímpica i una gran pancarta en què es pot llegir: “¡Felicitats campiona! Mireia i Badalona són de plata”.

Els castellers de Badalona l’han homenatjat amb un pilar abans que ella botés al costat d’Albiol i fes saltar el seu entrenador, Fred, i els seus pares, Paqui i José, a qui ha penjat al coll les medalles conquistades. La seva mare duia la primera medalla, la plata de 200 papallona, la que havia deixat en un calaix de l’habitació de la Vila Olímpica de Londres 2012 i va perdre la clau a la piscina. “Aquestes medalles també són de tota la ciutat”, ha dit.

La Salut, está amb Mireia Belmonte i l’Associació Amics de la Salut, proposa que tingui el nom d’un carrer al barri. !Felicitats¡